Ons NEN 7510 certificaat is verlengd

Het IJsselland Ziekenhuis heeft opnieuw de controle audit voor de NEN 7510 standaarden voor informatiebeveiliging succesvol afgerond. Wij zijn erg trots op het behaalde resultaat, waaraan door iedereen hard is gewerkt!

Bij de controle, door Qualicor, is vastgesteld dat het IJsselland Ziekenhuis voldoet aan de eisen die aan het ziekenhuis worden gesteld. Dit betekent dat de geldigheidsduur van de certificering is verlengd. Wij hebben van de auditor veel complimenten gekregen voor onze aanpak.

NEN 7510 is dé norm voor informatiebeveiliging in de zorg. Deze richtlijn draait niet alleen om het buiten de deur houden van hackers, maar zorgt ervoor dat we informatiebeveiliging tot in de kern van onze organisatie hebben doorgevoerd. Met het managementsysteem borgen we de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van onze informatie.

Doordat we werken volgens de eisen die de NEN- certificering aan ons stelt en bouwen aan het continue proces om kwalitatief goed werk te leveren, blijven we onszelf ontwikkelen en verbeteren. Dit komt ten goede aan de vertrouwensrelatie van de patiënt, collega’s en vrijwilligers met het IJsselland Ziekenhuis.

Het IJsselland Ziekenhuis beschikt sinds 2021 over een NEN-7510-certificaat. Hiermee laten we zien dat informatiebeveiliging een blijvende prominente plaats inneemt in de bedrijfsvoering. Hiermee voldoen we ook aan onze eigen norm om continu te blijven verbeteren.